Split za Split – humanitarna akcija

Split Za Split Facebook Post

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, koji se tradicionalno obilježava 17. listopada  Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST udružili su snage i organizirale humanitarno-promotivnu akciju nazvanu "Split za Split – zajedno u borbi protiv siromaštva". 

U suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Splitu, koji je izvršio procjenu potreba, novčana sredstva bit će uplaćena na račune 10 obitelji iz Splita koje su u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji. 

Akcija će se održati na splitskoj rivi 15. listopada, u vremenu od 9.30 do 13.00 sati, gdje će na štandovima biti izloženi artikli koji će biti ponuđeni za prikupljanje donacija. 

Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, ustanova DES, MOST i SKAC_ST ponudit će paletu artikala posebno za ovu prigodu. Posjetitelji štandova na kojima će artikli biti izloženi u sklopu akcije "Split za Split" u zamjenu za odabrani artikal mogu donirati novčani prilog. 

Također, do kraja akcije istu je moguće podržati i uplatom na žiro račun akcije HR2623400091511201270 i skeniranjem navedenog koda akcije.

Osim prikupljanja materijalnih sredstava za socijalno najugroženije sugrađane, ova akcija ima za cilj upravo uoči Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti informirati sve one koji su u potrebi o pravima, mogućnostima i načinima ostvarivanja pomoći u kriznim i socijalno izvanrednim situacijama i stanjima. 

Isto tako, cilj je utjecati i na podizanje opće društvene svijesti o važnosti neprestane borbe protiv siromaštva u društvu i sredinama u kojima živimo kako bi se pomoglo smanjenju rizika od siromaštva jer svaki dan je dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Vizual za plakat humanitarne akcije izradila je dipl.ing.graf. tehnologije Nikolina Jović računalski slagar-dizajner u Ustanovi DES .