Sitotisak

Sitotisak ili propusni tisak je tiskovni postupak kod kojega je nositelj tiskovne forme fino sito (najlonska ili svilena mrežica određene gustoće) napeto na drveni ili metalni okvir. Takva temeljna sitotiskarska forma ostavlja slobodnim (otvorenim) sve one dijelove sita koji trebaju da propuštaju boju, a zatvara sve one dijelove koji na otisku treba da ostaju bez boje. Otiskivanje se vrši pomoću gumenog noža (rakela) kojim se boja provlači preko sita i prolazi gdje je tiskovna forma (sito) otvorena prenoseći boju na tiskovnu podlogu.

Ova tiskarska tehnologija se u našim pogonima koristi, u većini slučajeva, za tisak na tekstilnim materijalima (platno, koža, svila,…) pri izradi radnih odijela, posteljine, ugostiteljskog programa, majica, šalova, torbi... Također, želimo istaknuti proizvodnju i tisak zastava i stolnih zastavica na platnenim, svilenim i flag materijalima.

U sklopu ovog pogona je i digitalni tiskarski stroj koji služi za izradu i tisak proizvoda velikih formata (širine do 3,2 metra) na raznim materijalima kao što su transparenti, tende, reklame, zastave, naljepnice, Jumbo plakati,…

Radnu jedinicu opslužuje 10 ljudi, od čega je sedam osoba s invaliditetom.

Proizvodi