69 godina s vama. Ne postoji bolji razlog!

Nazovite nas: +385 (0)21 430 555

Karijera / Posao

Strateški pristup upravljanju ljudskim potencijalima podrazumijeva proces prepoznavanja raznolikosti i njezinih vrijednosti te doprinosa organizaciji. Takav pristup zapošljavanju osoba s invaliditetom osigurava dugoročne kvalitetne rezultate. DES prepoznaje važnost raznolikosti na radnom  mjestu te u skladu s tim razvijaja alate i procese za zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao i  kvalitetnu integraciju. To se odnosi i na razvoj same organizacije u smislu stvaranja širih planova i procesa, ali i na razvoj vlastite radne okoline. Ovakav pristup stvara strukturni okvir i društvene okolnosti koje omogućavaju svim pojedincima povećanje prilika i sposobnosti.

Posao u DES-u

Ustanova DES usmjerena je na radnu integraciju osoba s invaliditetom, a osnovno obilježje jest maksimizacija društvenog i javnog učinka. Osobitu pažnju polažemo odabiru i profesionalnosti naših zaposlenika i u skladu s tim popunjavamo radna mjesta. Posvećeni smo implementaciji jednakih mogućnosti zapošljavanja i kompletan proces se odvija transparentno te će svi prijavljeni biti ocjenjeni temeljem objektivnih kriterija. Permanentno kreiramo motivirajuće i dinamično radno okruženje koje pospješuje osobni rast i razvoj. DES nastoji svakom zaposleniku omogućiti razvoj punog potencijala.

Selekcijski postupak

Nakon formalne provjere natječajne dokumentacije pristupa se selekcijskom postupku koji kao prvi korak uključuje psihologijsko testiranje te najčešće dva kruga razgovora. Kako biste prešli u idući krug selekcije trebate zadovoljiti postavljene kriterije na prethodnom koraku. Psihologijsko testiranje sastoji se od kognitivnih testova i upitnika ličnosti (ne uključuje test znanja, koji može biti dio kasnijeg selekcijskog postupka).

Online prijava